aanleg

Fú-ryu kan voor u de volledige tuin ontwerpen en realiseren. In de ontwerpfase komen uw eisen, wensen en mogelijkheden bij elkaar en vormen zo de structuur van de tuin. De mogelijke hoofdelementen, zoals rotsen, bomen en heesters, worden met u besproken en ingetekend. Deze elementen zijn erg belangrijk binnen onze ontwerpen en zorgen voor diepte, contrast en emotie. Een tuin met veel grote rotsen en weinig beplanting kan een gevoel oproepen van een grillig berglandschap op afstand. Een tuin waarbij meer gebruik wordt gemaakt van heesters, bomen en andere natuurlijke objecten geeft meer het gevoel van een bos of een afgelegen bergdorpje. Uw persoonlijke voorkeur dient voor ons als leidraad voor het uiteindelijke ontwerp en aanleg van de tuin.

Bij het ontwerp en aanleg van de tuin blijven wij niet binnen de kaders van de “Japanse tuin” zoals deze bekend is in het westen. Bij het gebruik van de hoofdelementen hebben lokale producten de voorkeur. We gebruiken Japanse en westerse tuintechnieken om functionele tuinen te creëren met een natuurlijke uitstraling.

Tuintekening

Fú-ryu werkt samen met tuinarchitecten, het is hierbij mogelijk om uw tuin in 2D en 3D te ontwerpen. Met een technische tekening op schaal is het mogelijk om een beter beeld te krijgen van uw gedroomde tuin. Onderstaande tuin is ontworpen door Fú-ryu in samenwerking met Tera Garden design.